Julfanatikern

En underbar adventshelg

Det jag önskade mig allra mest i julklapp var att få spendera julen och vintern i alperna. Förhoppningen var förstås att världen skulle ha ordnat upp sig lite under hösten. Det är med sorg jag fått det definitiva beskedet att jag inte kommer bo utomlands den vintern. Trots besvikelsen ska jag göra det bästa av tiden jag har framför mig i Sverige.  

För visst är väl årets bästa tid just nu, första advent till nyår.

Helgen spenderades på bästa sätt med min närmsta familj på landet. Vi strövade i skogen, plockade pysselmaterial, badade bastu och pyntade med ljusslingor på tomten.

I lördags åt vi saffransbullar som mina systrar köpt på Valhallabageriet i Stockholm, ett otroligt omtyckt bageri och bullarna var smakrika och saftiga. Vi kollade också på en ny film på Netflix, Gingle Gangle: A Christmas Journey. Lite annorlunda musikalfilm, mycket fantasi och roliga danser. Har hunnit se en del andra nya julfilmer, t.ex. Holidate och The princess switch 2, men jag återkommer alltid till de klassiska välgjorde filmerna, t.ex. The Holiday och Love Actually. Testade också Swedishtonics Gin & Tonic glögg, den gillade jag för att den hade bra bitterhet som en glasskiosk GT, tycker vissa glöggar har en tendens att bli söta och sliskiga.

I söndags gjorde vi kransar av olika sorters ris vi plockat ute, gran, tall, lingon, en och nypon. Vi lyssnade på julmusik och just som "Let it snow" ljöd i högtalaren började det faktiskt snöa ute. Stora flingor föll, inte så pass kalla att de la sig men ändå mysigt. Imorgon är det första december, så härligt. Hoppas ni haft en fin helg och julstökar lagom!

(null)

(null)

(null)

(null)