Julfanatikern

Sista lussebullen
Idag kändes som en bra dag att inleda lussebullssäsongen. Har antagligen inte ätit lussebullar sen januari, men nu har jag räddat stackaren som låg ensam kvar i frysen sen förra årets julbakande. Bullen var nästan lika saftig som när den var ny, fylld med mandelmassa, smör och apelsincest. I december blir det nya bullbak, ser fram emot det.
Önskar er en fin helg!
(null)
Lussebullen avnjöts med te. Teburken är införskaffad i England. Porslinet är från Bruka. Den ganska fula om än lustiga tesilen är från Ikea.

Spice & All Things N’ice
Mums. Jag som annars är ett enormt fan av Ben & Jerrys Peanut Butter Cup har upptäckt säsongsglassen Ben & Jerrys Spice & All Things N’ice (hur mysigt och perfekt är inte namnet?). Pappersbruken pryds av ett pepparkakshus och innehållet består av Karamellglass med pepparkaksbitar och chokladbitar. Detta är inte en ny storfavorit men trots det väldigt god. Jag har ofta svårt för glassorter med kakor och kakdeg i, tycker de blir för mastiga, men pepparkakor kan jag inte få för mycket av. Kombinationen av pepparkaktbitar och chokladbitar påminner om att knapra på pepparkakshuset när julen dansar ut, dvs pepparkakor med typ nonstop eller annat godispynt. Rekommenderar denna starkt. I övrigt ser jag fram emot att testa Årets Tomteglass från SIA som jag äntligen hittat i affären. 
Har ni testat någon av glassorterna, vad tyckte ni?
(null)

Jul till salu
Sen jag kom hem från Portugal för en vecka sedan har det varit jul i alla butiker jag besökt. Känns helt galet att att det var flera veckor kvar till allhelgona när julsakerna började plockas fram. Inredningsbutiker präglas nu av renar och julkulor, teknikaffärer av ljusslingggor och mataffärerna av julmust och juleskum. Sen tidigare år, eller då jag typ började läsa julbloggar, har jag någon form av hållhake på v.45. Har helt klart för mig att butiker kommunicerat att deras julortiment vanligtvis börjat lanseras kring v.44-45. Känns som att allt börjar tidigare för varje år och trots att jag tycker det är urmysigt när affärerna tas över av tomtar och glitter så kan jag inte låta bli att känna mig lite snuvad på den längtan. Jag kan förstås ha fått detta med tiden om bakfoten, och jag kan knappast påstå att jag är helt oskyldig och på något sätt bojkottar att julen börjat infinna sig i butikerna, jag köper inget än men jag kikar.
(null)
Bild på lite av Åhléns intressanta sortiment av julgranspynt.