Julfanatikern

Den bästa julkalendern
Här sitter jag på tunnelbanan och tittar på Mysteriet på Greveholm. Det är enligt mig den absolut bästa julkalendern. Sunes jul är också fenomenal men visades tyvärr innan jag fanns så den räknar jag inte med. Och imorgon, imorgon är det 1:a december och då visas första avsnittet på en helt ny julkalender, det ska bli så spännande.

(null)

Yes to the dress?
Jag var som tidigare nämnt i Amsterdam för några veckor sedan. Jag kom just på att jag glömt att bjussa på några juliga bilder därifrån. Ångrar nästan att jag inte slog till på klänningen nedan eller något annat fantastiskt juligt plagg som Primmark erbjöd. Outfiten kanske inte hade varit spikad för julafton ändå, men med tanke på hur prisvärt Primmark är hade det trots allt kunnat vara värt att ha plagget hemma i garderoben. Det fanns förstås också ännu mer fantastiskt pynt än vad jag redan visat därifrån. Till exempel de fina fina snögloberna med innovativ fyllning. Tyvärr tillät handbagaget varken vätskan eller vikten, får hoppas att jag springer på något liknande i Sverige.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Saffranspannac.
Gårdagen spenderade jag med att putsa fönster, något jag skjutit upp en tid, men såhär i julstädningstider känns det extra motiverat att få det gjort. Efter stelfrusna fingrar tog jag och syrran en sväng till Mall Of Scandinavia, där var det mycket folk. Jag kom i alla fall igång med julklappsinköpen, extra kul att handla till blackfridaypriser. Lördagen avslutades med en urgod saffranspannacotta. Pannacotta måste vara den typ enklaste efterrätten man kan servera, förutom glass direkt ur paketet. Recept nedan.

Saffranspannacotta:
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 packet saffran (0,5 g)
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull under omrörning. Ta kastrullen från plattan. Plocka upp och krama ur gelatinbladen. Rör ner gelatinbladen i gräddblandningen. Häll upp i serveringsglas. Ställ att stelna i kylen.
Pannacotta blev härligt gul och smakade riktigt mycket saffran. Jag åt den med hallon som tillbehör, men den fungerar gott precis som den är. 

(null)